Марк Бартра, Адриано, Томас Вермален, Дъглас Перейра и Жорди Масип са футболистите с неясно бъдеще в състава на Барселона. И петимата имат действащи договори с клуба, но е малко вероятно да останат на „Камп Ноу“ през следващия сезон.

25-годишният Бартра не може да се пребори с конкуренцията си в защита и записа едва 22 мача през изминалия сезон, като в по-голямата част от двубоите влизаше като резерва. Той има договор с каталунците до лятото на 2017 година, а освобождаващата клауза, която е записана в контракта му е на стойност 12 милиона евро.

31-годишният Адриано има договор за още една година с Барселона. Той записа само 18 мача през изминалата кампания. Бразилецът не попада в плановете на старши треньора Луис Енрике за следващия сезон. Лацио проявява засилен интерес към Адриано и му е предложил четиригодишен договор. Барселона е готов да продаде играча за сума между 2 и 3 милиона евро.

30-годишният Вермален изкара своя втори сезон в Барселона и записа участие в 20 мача. Към него има интерес от Ливърпул, Рома и Бешикташ.

25-годишният Дъглас има договор с Барселона до 2019 година. Той записа само 12 минути игрово време през настоящата кампания. В клуба няма постъпили оферти за него.

27-годишният Масип взе участие само в два мача през сезона. Той има договор с клуба до лятото на 2017 година.