Барселона постигна доста трудна победа с 1:0 при домакинството си на Алмерия на „Ноу Камп” в шестия кръг на Примера дивисион.

На връх рождения ден на Златан Ибрахимович, каталунците имаха сериозни проблеми срещу отбора воден от Уго Санчес. Шведът на всички отгоре пропусне да влезе в историята, след като не успя да се разпише.

Домакините започнаха много силно мача и създадоха куп положения пред вратата на Диего Алвеш, като в 18-та минута Шави стреля опасно, но вратарят на Алмерия показа своя рефлекс и изби топката, която след това се отби и в страничния стълб, но така и не се оплете в мрежата на гостите.

Пет минути по-късно в 23-та Лионел Меси бе съборен в наказателното поле на Алмерия, а съдията Веласко Карбайо не свири чиста дузпа за каталунците.

Все пак нападението на Барселона матира защитата и вратаря на Алмерия в 32-та минута, когато Педро се възползва от добър пас и простреля Диего Алвеш за 1:0.

До края на първото полувреме на „Ноу Камп” не се случи нищо интересно, като каталунците контролираха мача.

В началото на вторите 45 минути домакините продължиха своя натиск и пропуски направиха Шави, Меси и Даниел Алвеш.

В 75-та минута се откри много добро положение пред Златан Ибрахимович, който можеше да се възползва, но ударът му бе отразен от Диего Алвеш.

В последния четвърт час на срещата каталунците се успокоиха и задържаха преднината си от един гол.

Така Барселона записа шеста поредна победа от началото на сезона и води във временното класиране с 18 точки. Алмерия остава на дванадесето място с 6 точки.