Атлетик Билбао успя да спечели гостуването си срещу последния във временното класиране на Ла Лига тим на Уеска. В последния мач от 24-ия кръг баските се наложиха само с 1:0, нанасяйки 14-о поражение за сезона на своя съперник.

Единственият гол в срещата падна в 19-ата минута, когато опитният Раул Гарсия вкара от дузпа. Тя беше отсъдена за съвсем очевиден фаул на Адриан Гранде срещу Иниго Мартинес. От бялата точка 32-годишният Гарсия изпрати вратаря в грешната посока и прониза горния ляв ъгъл.

Ситуацията беше жесток удар по домакините, защото само секунди по-рано попадение на Есекиел Авила беше отменено от съдиите заради засада.

Оттук до края на мача Атлетик имаше достатъчно шансове да разгроми своя опонент. Гостите обаче не се възползваха и можеха да си платят за това. В 88-ата минута Давид Ферейро от чиста позиция стреля на сантиметри в аут покрай десния стълб, а в началото на продължението вратарят Яго Ерерин трябваше решително да спасява изстрел на Кристиан Ривера.

Във временното класиране Атлетик Билбао е 11-и с 30 точки, с колкото разполага и намиращият се позиция по-ниско тим на Леванте. Баските все още имат шанс да се намесят в битката за местата, даващи право на излаз в евротурнирите, тъй като 6-ият Алавес има преднина от 6 точки.

Уеска остава твърдо последен в Ла Лига със само 18 точки от 24 кръга. Първият тим над чертата е Селта Виго с 24 пункта.