Перфектното представяне на Лионел Меси помогна на Барселона да се върне от гол пасив два пъти в срещата с Валенсия, която в крайна сметка каталунците спечелиха с 4:2.

Цели четири гола паднаха през първото полувреме, като Валенсия шокира Барса в 29-ата минута.

За успеха се разписаха Лео Меси (2), Луис Суарес и Андре Гомес. Двете попадения за "прилепите" бяха дело на Еляким Мангала и Мунир Ел Хадиди.

В 14-ата минута Луис Суарес подаде отдясно към Лео Меси, който беше точно пред вратата и се опита да стреля. Защитата обаче се намеси добре и след разбъркване топката попадна в ръцете на вратаря Диего Алвес.

В 16-ата минута Меси създаде нова възможност да открие резултата. Той отправи хубав фалцов удар, но топката прелетя над вратата.

Три минути по-късно Солер Бараган шутира силно от средна дистанция, но страхотна намеса на Тер Стеген спаси Барселона.

В 26-ата минута Кансело се сблъска с Неймар, а каталунците имаха претенции за дупза, но реферът не отсъди такава.

В 28-ата минута стражът на Барса се сблъска с Дани Парехо, така, че дори шортите му се скъсаха,  което даде възможност на Валенсия за ъглов удар. Парехо центрира, а защитата не успя да спре Еляким Мангала, който вкара с глава за 1:0 за "прилепите" и не остави никакъв шанс на Тер Стеген.

В 35-ата минута топката излезе в тъч. Неймар я върна в игра подавайки на Луис Суарес, който проби отдясно и с диагонален удар прати токата в долния десен ъгъл за 1:1.

Четири минути след това Меси изпълни пряк свободен удар, заради нарушение на Елаким Мангала, който пполучи жълт картон, но бе неточен и топката прелетя над вратата.

Атаките на Барселона продължиха, Суарес се изправи срещу вратаря, който излезе необмислено, а удугваецът прави топката към вратата, то там нямаше кой да завърши започнатото.

В 44-ата минута Мангала задържа Суарес в наказателното поле и така си изкара втори жълт картон и съответно червен. Освен това, реферът отсъди дузпа за каталунците. Меси се нае с изпълнението й и с топовен изстрел направи резултата 2:1.

Веднага след това играчите на Валенсия организираха страхотна контраатака и след хубав пас, Мунир Ел Хадиди възтанови равенството (2:2).

В 49-ата минута Неймар можеше да направи нещо опасно, но не успя да овладее топката след пасна свой съотборник. Минута след това отново бразилецът атакува, показа добър контрол над топката, но накрая си я поведе твърде силно и не успя да шутира.

В 51-ата минута 20-годишният Солер отново разстреля Тер Стеген отдалеч, но топката попадна в ръцете на вратаря. При контраатакта Меси прати страхотен пас към Неймар, който остана непокрит. Бразилецът стреля, но Диего Алвес блесна със страхотна намеса.Това обаче не отказа катлаунците. Меси проби отдясно и двама защитници не бяха достатъчни, за да спрат аржентинеца да отбележи за 3:2 от труден ъгъл

В 57-ата минута Валенсия имаше страхотна възможност отново да изравни, но Жерар Пике си свърши работата и не остави шанс на противника. Последва поредна опасна контраатака на Барса, която обаче не завръши добре. Меси отново показа страхотен поглед над играта и намери Суарес, който обаче бе неточен от прекалено малък ъгъл.

В 72-ата минута Андре Гомес се опита с глава, но топкат аотиде в Алвес. След това Меси стреля опасно, но стражът отново изби, а при добавката Суарес не уцели вратата.

Четири минути по-късно Неймар получи възможност да изпълни пряк свободен удар, което направи чудесно, но удари гредата.

В 89-ата минута Неймар проби отдясно и върна към Андре Гомес, който отблизо оформи крайното 4:2.

С тези три точки, Барселона е втори с 63 точки, на 2 от лидера Реал Мадрид. Валенсия е 14-и с 30 точки.