Централният защитник на Реал Мадрид Пепе заяви, че би искал да види като свой съотборник в испанския гранд само един-единствен футболист на кръвния враг Барселона. Португалският национал е склонен да направи компромис единствено със своя сънародник Андре Гомеш, който все още чака първия си шампионатен мач за „каталуниците“.

Гомеш смени Валенсия с Барселона през това лято, като преди трансферът да стане факт медиите в страната го имаха за сигурно ново попълнение на Реал. Това е само поредната брънка към дългогодишната вражда между двата тима, където директните трансфери вече са на практика изчезнали.

Последният такъв случай датира от 2007 година, когато Хавиер Савиола напусна „Камп Ноу“, за да парафира с „лос бланкос“. Естествено тази сделка не предизвика дори една малка част от страстите, които придружиха преминаването на Луиш Фиго от Барса в Реал през 2000 година.

„Кой играч на Барса бих искал да видя в Реал? Никой, ние сме си добре... Андре Гомеш? Да, може би него“, каза Пепе в интервю пред „Кадена Сер“. „Играхме заедно за националния отбор, но пък той сам поиска да отиде в Барселона.“