Защитникът на Реал Мадрид Пепе е под въпрос за финала на Шампионската лига заради мускулна контузия на прасеца на левия крак, обявиха от испанския тим.

Бранителят на „белите“ има проблем с прасеца на десния крак. Финалът с Атлетико в Лисабон от Шампионската лига е на 24 май. Това означава, че Пепе до последно ще бъде под въпрос за двубоя с „дюшекчиите“.

Очаква се Пепе да бъде извън игра около 15 дни. С травма е и друг бранител Рафаел Варан.

Португалският национал е напуснал клиниката в лошо настроение, което показва, че той е притеснен за участието си във финала, който може да донесе Десетата за Реал Мадрид.

Пепе получи травма по време на двубоя с Валядолид, но остана на терена до края, защото Анчелоти нямаше право да направи повече рокади. 31-годишният Пепе получи травмата в сряда при равенството 1:1, което остави „белия балет“ на трето място в класирането на испанското първенство и извън борбата за титлата.

Нападателите Кристиано Роналдо и Анхел ди Мария също са с мускулни контузии и вероятно ще пропуснат неделното гостуване на Селта Виго, но се очаква да бъдат готови за финала на Шампионската лига.

Алваро Арбелоа вече е възстановен и вероятно ще се завърне в състава на тима.