Националният селекционер на България Любослав Пенев заяви, че родната селекция има всички шансове да стигне до бараж за Мондиал 2014. Пенев даде пространно интервю за испанското издание As, където не подмина и актуалните теми в испанския футбол.

„Националният отбор на България върви много добре. Имаме възможност да стигнем до бараж за Мондиал 2014. Феновете ни сега са щастливи, те дълго време не бяха изпитвали тази радост. Нещата вървят добре“, започна Пенев.

„Атлетико Мадрид се представя много добре. Отборът има отличен треньор. Все пак, от едната страна, стои отборът, играчите, от другата – треньорският щаб. Диего Симеоне е отличен – той притежава характер и успява да го предаде на възпитаниците си“, продължи Пенев, който през сезон 1995/96 бе част от тима.

Колкото до голямата звезда в селекцията на „дюшекчиите“ Радамел Фалкао, треньорът на държавния тим заяви: „Той е забележителен играч. Много клубове искат да го вземат, разбира се дали ще остане в Атлетико, това е клубна политика – все пак, ако един отбор иска да бъде сред големите тимове, трябва да направи така, че да задържи звездите си, като Фалкао. Той прилича на мен по това, че и двамата обичаме да бележим голове.“

Атлетико Мадрид ще се изправи срещу Реал Мадрид на финала за Купата на Краля, Пенев коментира предстоящия сблъсък така: „За мен бе логично до финала да достигнат отбори, които се намират в челото на класирането. Това са отборите, които практикуват най-хубавия футбол. Екипите се познават отлично и като играчи, и като треньорско ръководство. Този, който е по-концентриран, той ще вземе трофея“.

За наставника на Барселона Тито Виланова и за коварната болест, с която се бори вече около година, Пенев заяви: „Ракът не е настинка, това е много опасна болест. Но всичко е в главата ти. Трябва да си много позитивен, да си близо до фамилията, до семейството си, да следваш лечението, което ти предписват лекарите. Тито Виланова е близо до отбора си, има подкрепата на тима“.