Късно снощи съставът на Бетис задълбочи още повече кризата във Валенсия. Разгромната победа с 4:1, изпрати отбора от Севиля на второ място в класирането, а за Мануел Пелегрини и компания предстои нов сериозен тест през уикенда - двубой срещу Атлетико Мадрид.

Чилийският наставник обаче в никакъв случай не се заблуждава от силното начало на сезона за Бетис и призова своите футболисти да останат здраво стъпили на земята.

„Щастлив съм, че стартираме толкова силно. Няма как да не бъда доволен и радостен, но само толкова. Момчетата се раздават, играят с желание и хъс и резултатите не закъсняват. Нека останем спокойни и не си мислим, че сме направили кой знае  какво. Това, че в момента сме втори, няма да има никакво значение, ако например загубим следващите няколко мача. Трябва да вървим стъпка по стъпка и просто да гледаме мач за мач, а в края на сезона ще видим какво сме заслужили. Поставихме си цел да победим Валенсия, направихме го, сега гледаме към срещата с Атлетико Мадрид и отново ще търсим победата“, завърши бившият мениджър на Манчестър Сити.