Преди началото на сезона, многократно от Бетис обявиха високи цели и заявиха амбиции за силно представяне на всички фронтове. Към настоящия момент обаче, нещата за тима от Севиля не се получават в Лигата на конференциите, където футболистите на Мануел Пелегрини имат актив от една единствена точка след два кръга от основната фаза на надпреварата.

Поражението от Легия Варшава и равенството при домакинството на Копенхаген, със сигурност не са резултатите, които опитният наставник желае, като точно Пелегрини преди старта на кампанията неколкократно заяви, че Бетис дори може да спечели Лигата на конференциите и е крайно време съставът да остави своята следа в Европа. Въпреки едната точка дотук, бившият наставник на Реал Мадрид и Манчестър Сити не е притеснен за бъдещето на неговия отбор в европейските турнири. Напротив, Пелегрини е убеден, че испанският клуб ще намери своето място в следващата фаза и призова за спокойствие.

„Резултатите от първите два мача не са такива, каквито искахме, но по никакъв начин не бива да изпадаме в паника и да се тревожим за участието си в турнира. Да, неприятно е, че сме само с една точка, но все още имаме да изиграем 4 мача, които спокойно могат да ни класират напред. За пореден път ще кажа, целта пред нас е класиране, но в никакъв случай не е от  съществено значение да бъдем сред първите 8 тима. Абсолютен факт е, че това ще ни спести мачове и ще направи програмата ни по-лека, но ако се наложи да минем през плейофите, ние ще го сторим. Вярвам в момчетата, и съм сигурен, че след останалите 4 двубоя от основната фаза,  ще бъдем част от елиминациите“, каза Пелегрини