Националният селекционер на Колумбия Хосе Пекерман посъветва своя футболист Хамес Родригес да бъде търпелив в битката за връщането си в титулярния състав на Реал Мадрид.

Звездата от Мондиал 2014 е преследван от редица контузии през настоящата кампания, които не му позволиха да влезе бързо в оптимална кондиция. Освен това бившият ас на Порто имаше търкания с предишния треньор на „белия балет“ Рафаел Бенитес, а според мнозина идването на Зинедин Зидан начело също не вещае добри перспективи. Въпреки това Пекерман посъветва младока да прояви търпение, докато работи усилено за възстановяването на предишния си статут в отбора.

„Хамес трябва да бъде търпелив. Всички ние искаме той да бъде сред титулярите, защото това ще окаже влияние и върху националния отбор“, каза колумбийският селекционер.

„Каквото и да се случва, той трябва да остане позитивно настроен. От края на миналата година не сме разговаряли. Той имаше много очаквания свързани с треньорската смяна. Той искаше ситуацията с Бенитес да бъде разрешена. Аз се стремях да го успокоявам. Все още си мисля, че промяната в Мадрид може да бъде позитивна за него“, добави Пекерман.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS