Новото попълнение на Челси Педро Родригес се сбогува с доскорошния си клуб Барселона на специална пресконференция. Испанският национал благодари на ръководството, че е направило всички опити да го задържи в състава, в който отсъствието му няма да се усети заради високото качество на играчите.

Освен това 28-годишният техничар, който започна с гол и асистенция за лондончани в дебюта си през уикенда, си пожела да не се изправя срещу Барселона с екипа на новия си тим.

„Отначало ми беше странно да облека фланелката на Челси, защото никога не съм си представял, че ще напусна Барса“, каза Педро. „Тръгвам си с високо вдигната глава. Винаги съм давал най-доброто – във всеки мач и всяка тренировка. Щастлив съм от това, което постигнах и научих от своите съотборници.“

„Не мисля, че ще липсвам на отбора, защото в него има страхотни играчи. Те ще липсват на мен и това е тъжната част.“

„Имам много велики спомени, трудно е да отлича някой от тях. Споделих такива големи успехи с някои от най-добрите играчи. Бордът и треньорският щаб на Барса държаха да остана и им благодаря за това. Предпочитам да не се връщам на „Камп Ноу“ с екипа на друг отбор. Би било странно, но ако това е съдбата ми...“, завърши многозначително Педро.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!