Нападателят на Еспаньол Валтер Пандиани заяви, че би се отказал от приза за голмайстор в турнира за Купата на УЕФА, ако неговият отбор може да спечели трофея утре вечер. Каталунският тим ще има за съперник сънародниците си от Севиля на финала на „Хемпдън Парк” в Глазгоу.

Уругвайският нападател има вече 11 гола в надпреварата, но според него те ще се обезценят, ако Еспаньол не вдигне купата. „Ако не спечелим този трофей, моите голове няма да имат значение,” каза 31-годишният голмайстор. „Нашата цел не бе само да стигнем до финала, а да го спечелим.”

„Това е исторически момент за нашия клуб, за феновете и за играчите,” каза на официалната пресконференция Пандиани. „Трябва да се отплатим на привържениците за всичко, което ни дадоха. Финалът си е финал и е невероятно събитие за нашия отбор. Всеки си мечтае да играе на финал и ние ще се раздадем изцяло.”

Пандиани продължи: „Трябва да се насладим на събитието. Въпреки че това ще е труден мач, ние имаме шанс да приключим добре работата, свършена дотук.”