Отстранилият Реал Мадрид по пътя си Алкоркон отново не се даде лесно в турнира за Купата на краля. Малкият тим загуби с 2:3 от Расинг Сантандер, но запази шансовете си за реванша, въпреки че гостите изнесоха наистина силен мач.

Резултатът бе открит в 32-та минута, когато Фернандес Кристиан намери добре една топка и я прати неспасяемо във вратата на Алкоркон. Гейхо също се разписа малко след почивката, за да удвои аванса на Сантандер. В 57-та минута Иниго Лопес успя да върне едно попадение, но само пет по-късно Хосе Моратон върна преднината от два гола за гостите. Голът на Борха Гомес в 87-та минута, за крайното 2:3, обаче може да се окаже решителен, ако Алколкон успее да изненада Сантандер на реванша на 13 януари.

В един от най-интересните мачове от осминафиналите, Валенсия си направи много лоша услуга, отстъпвайки у дома на Депортиво Ла Коруня с 1:2. „Прилепите” разочароваха феновете си на „Местая”, като изглеждаха много разконцентрирани в защита, и далеч от остри в атака.

И двата тима излязоха със силни състави на терена, но все пак треньорите опитаха да запазят малко сили, като дадоха шанс на резервните си вратари. През първото полувреме се редуваха моментите на надмощие, но в крайна сметка на почивката двете нули все още седяха на таблото. Галисийците започнаха по-силно втората част, и още в 47-та минута грешка в отбрана на Валенсия позволи на Гардадо да открие резултата. Осем минути по-късно Алварес наказа още един пропуск в защитата на домакините за 2:0 в полза на Депортиво. В 73-та минута Давид Силва върна важно попадение, след като засече една рикоширала в тялото на Евер Банега топка.

В първия мач за деня от осминафиналите, Селта и Виляреал оставиха всичко за реванша, след равенството 1:1. Роси откри за „жълтата подводница” в 12-та минута, а Артуро възстанови паритета точно преди почивката.

Късният мач е между Рекреативо Уелва и Атлетико Мадрид, а утре има още три срещи от тази фаза.