Барселона закова шест гола срещу Реал Сарагоса за отличната победа с 6:1 в последен мач от осмия кръг на Примера дивисион. „Каталунците” се възползваха перфектно от грешната стъпка на големия си враг Реал Мадрид и вече са на три точки пред „белите”.

След като сензационно загуби през седмицата в Шампионската лига, тази вечер Барса не остави съмнения, че е един от най-добрите отбори в света.

Сейду Кейта реализира хеттрик за Барселона, два гола добави Златан Ибрахимович, а черешката на тортата добави Лионел Меси.

Кейта откри резултата в 24-та минута, след като през всичкото време бе натикал съперника си почти изцяло в неговото поле. Меси центрира отдясно, а малийският халф с глава намери мрежата. Само четири минути по-късно резултатът вече бе 2:0, след като Ибрахимович изстреля страшна тупалка от 30 метра.

Няколко минути преди почивката Ибра засече дълъг пас на Шави, и достави топката до Кейта, който реализира втория си гол в мача, за да се оттегли Барса с 3:0 за кратък отдих.

През второто полувреме „каталунците” не показаха никакво намерение да намаляват оборотите, и продължиха да мъчат всячески отбраната на гостите от Сарагоса. В 52-та минута Меси хитро чукна топката към вратата, но тя бе отразена малко преди гол линията, само за да се приземи в краката на Ибрахимович, и той да се разпише. Попадението обаче бе отменено заради засада на шведа. Той естествено реагира бурно, но не спрямо съдията, а спрямо съперника, като отбеляза своя втори гол в срещата, когато получи кълбото от Кейта.

Сарагоса имаше само две-три по-сносни положения в двубоя, но успя да реализира едното, в 77-та минута. Удар на Евертон бе париран от Валдес, но Педро Лопес настигна избитата топка и я добави във вратата с шут от границата на пеналта.

Лео Меси възстанови преднината на Барселона от четири гола в 80-та минута, с хубаво попадение, изработено и с помощта на Андрес Иниеста. Пет минути преки края Кейта оформи първия си хеттрик с екипа на Барса, когато засече с глава центриране от корнер на Иниеста.