Алфредо Ди Стефано издъхна! На 88-годишна възраст един от най-ярките и запомнящи се играчи във футболната история почина, след като два дни по-рано получи инфаркт.

В последните дни положението на Ди Стефано бе тежко, но стабилно, но явно организмът на легендата не издържа.

Ди Стефано е най-голямата емблема на Реал Мадрид. Годините, в които се състезава за „белия балет“ бележат цяла епоха. Той има запазено място в историята на белия клуб, като не е случаен и фактът, че именно дон Ди Стефано бе почетен президент на тима.

Ди Стефано се откроява със забележителни постижения във футболната си кариера, като печели пет последователни пъти Купата на европейските шампиони и участва в едни от най-славните моменти в историята на Реал, записвайки името си със златни букви.

Успехите на Ди Стефано на терена закономерно биват възнаградени и в индивидуален план, като той е два пъти носител на най-престижната персонална награда – Златната топка.

Легендарният аржентинец започва футболната си кариера в Ривър Плейт, като преминава през Уракан и Милионариос преди да се озове на „Сантиаго Бернабеу“. В Испания защитава още цветовете на Еспаньол.

Като треньор Ди Стефано има смелостта да даде шанс на пет млади футболисти, сред които е и любимецът на феновете на Мадрид Икер Касияс. Аржентинецът оглавява още Елче, от където стартира треньорската си кариера, Бока Хуниорс, Спортинг Лисабон, Райо Велекано, Кастейон, Ривър Плейт и Валенсия. Става два пъти шампион на Аржентина - през 1969 година с Бока Хуниорс и през 1981 година с Ривър Плейт.