Притежаваният от бразилската легенда Роналдо испански тим Реал Валядолид продължава силното си представяне от началото на сезона в Ла Лига. Този път "бяло-виолетовите" се справиха с намиращия се на последната позиция тим на Уеска, побеждавайки го с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на полузащитника Рубен Алкарас в 28-та минута.

Двубоят започна с надмощие на домакините. Дуйе Чоп отправи хубав удар в 24-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Валядолид поведе в резултата в 28-та минута. Рубен Алкарас стреля от фаул и вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Йованович.

Уеска можеше да изравни резултата в 31-та минута, но след удара с глава на Есекиел Авила топката премина над напречната греда на вратата на Масип и излезе в аут.

Леонардо Суарес вкара гол в 31-та минута, но ситуацията бе разгледана с ВАР и голът не бе зачетен.

Александър Йованович направи страхотно спасяване в 59-та минута, когато отрази удара с глава на Хави Мояно.

Йованович направи нова решаваща намеса в 76-та минута, когато спаси много опасен удар на Дуйе Чоп.

Уеска изпусна да изравни резултата в 78-та минута. Мой Гомес бе изведен на отлична позиция, но ударът му не бе точен и топката премина над напречната греда и излезе в аут.

В добавеното време на срещата пред гостите от Уеска се откри нова възможност да изравнят резултата, но ударът с глава на Самуеле Лонго не бе точен.

Това е трета поредна победа за Валядолид, която ги изпрати временно на шестата позиция в класирането с 12 точки. Уеска пък остава на дъното с едва пет спечелени точки.