Отборът на Селта Виго записа феноменален успех в борбата си за оцеляване в испанската Ла Лига. Отборът от Виго губеше на своя „Балаидос” с 0:2 до почивката след два гола на Карл Екамби (11’) и Алфонсо в 15-ата, но три гола през втората част преобърнаха напълно развоя на срещата.

Първо Яго Аспас намали в 50-тата, а Максимилиано Лопес изравни в 71-ата минута. Дузпа в 85-ата, изпълнена от Аспас, пък остави трите точки в северозападна Испания.

Именно трите точки доближиха Селта максимално до „жълтата подводница”. Селта продължава да е в „зоната на изпадащи”, но има 28 точки, една по-малко от 17-ия Виляреал и 16-ия Валядолид.

Още в 11-ата минута Виляреал шокира Селта. Марио Гаспар пусна отдясно по земя навътре, намирайки Екамби, който се пребори с опеката си и откри резултата.

Четири по-късно феноменален солорейд на Алфонсо удвои аванса на Виляреал. Играчът проби през центъра, задминавайки трима футболисти на Селта, както и вратаря, за да вкара в опразнената врата – 2:0.

Пет минути след старта на втората част пък Аспас намали резултата след превъзходно изпълнен свободен удар. Така дойде и 71-ата минута, когато Оласа центрира блестящо отляво за Гомес, който се извиси и с глава порази вратата на гостите, изравнявайки резултата – 2:2.

В 86-ата минута реферът Хесус Хил Мансано, както и ВАР, потвърдиха, че има дузпа за Селта. Зад топката застана Аспас, който осъществи пълния обрат за домакините – 3:2.

В следващия кръг Виляреал приема лидера Барселона на „Ла Серамика”, а Селта гостува на последния Уеска в друг важен мач за тима.