В момента едно от най-атрактивните първенства в света – испанското, е станало толкова неравностойно, че най-важната част от него, битката за титлата, е сведена само до два мача. Идния понеделник целият свят ще впери поглед към Ел Класико и първото му издание за сезона. Този мач и ответният напролет почти сигурно ще се окажат решителните сблъсъци в първенството.

 

За жалост е така. Когато едно първенство е сведено само до надбягване с два коня, то губи от своята привлекателност. А вече втора поредна година на грандовете Барса и Реал няма кой да се опълчи. В отделни мачове все пак има някакво противопоставяне от съперниците, но обикновено ставаме свидетели на разгроми.

 

Осмицата на нула, която постигна Барса на терена на Алмерия този уикенд бе реализирана с толкова голяма лекота, сякаш Меси и компания си джиткаха в махалата. Без видимо усилие тяхното „тики-така“ докара безброй пъти топката до малкия пеналт на съперника, а оттам пътят до мрежата бе кратък.

 

Достатъчно убедително мачка своите опоненти и „Белия балет“. Въпросът е обаче стигат ли два мача, за да се поддържа интригата в един шампионат. Пък бил той и испанският.