Отборът на Осасуна победи Еспаньол с 3:0 в опашкарското дерби на Испания. Каталунците не успаха да се възползват от домакинското си преимущество и отстъпиха в мача от 11-я кръг на Примера дивисион.

Въпреки че чисто статистически Еспаньол държеше топката повече и създаде по-голям брой положения пред съперниковата врата, Осасуна се възползва по-добре от ситуацията.

В средата на първото полувреме гостите вече водеха в резултата. След центриране от корнер, топката се удари в защитник, а след това попадна на Алваро Сехудо, който изведе гостите напред в резултата в 22-та минута на срещата.

През второто полувреме Осасуна само увеличи преднината си, за да успокои отчасти своите фенове. В 63-та минута Сехудо намери Енрике Сола, който преодоля двама защитници и реализира за 2:0. Третото попадение дойде в 77-та минута, когато Ману Онву оформи крайното 3:0.

Въпреки трите точки класирането на дъното не се промени. Осасуна остана на последната позиция с една 8 точки, докато Еспаньол е само с една повече и също е в зоната на изпадащите с 19-а си позиция.

По-рано през деня Райо Валекано победи с 3:2 Селта в друг мач от 11-я кръг в Испания. По този начин Райо събра 16 точки с петата си победа от началото на първенството и заема 7-о място. Селта е на 16-а позиция с 10, а начело е Барселона с 28 преди гостуването на Майорка утре.