Отборът на Осасуна победи Еспаньол с минималното 1:0 в двубой от 27-ия кръг на Ла Лига. В началото на втората част Роберто Торес бе точен от дузпа, за да донесе победата на своя тим. Гостите изиграха последните десетина минути от срещата с човек по-малко, след като Диего Лопес си изкара червен картон.

Всичко интересно в срещата се случи през втората част. Още в 48-ата минута Давид Лопес си освободи пространство около точката на дузпата и засече топката от свободен удар. Точният му изстрел обаче бе отразен от Рубен.

Малко по-късно Виктор Санчес извърши огромна глупост и игра с ръка в наказателното поле, за което отборът на Осасуна получи дузпа. Роберто Торес се нагърби с изпълнението и изпрати топката покрай протегнатата ръка на Диего Лопес. 

В 60-ата минута Енрик овладя подаване на ръба на наказателното поле и стреля ниско, но Диего Лопес се хвърли самоотвержено и извърши брилянтно спасяване. 

До края на срещата Осасуна продължи да търси второ попадение, а играчите на Еспаньол не успяваха да противодействат. В 83-ата минута Диего Лопес си изкара втори жълт картон и напусна терена преждевременно. 

Така Осасуна се изкачи до 11-а позиция с 34 точки, а Еспаньол остава закотвен на дъното с единствените 20 точки.