Отборът на Осасуна победи с 4:2 Депортиво Алавес в чудесен за наблюдаване сблъсък от неделната програма на 12-тия кръг на Ла Лига. 

Головете през първата част на мача просто валяха, след като в рамките на 6 минути паднаха цели 3 гола в средата на частта. Първо в 21-та минута Чими Авия центрира на Рубен Гарсия и нападателят не сгреши от няколко метра на празна врата за 1:0. 

Само 5 минути по-късно резултатът вече беше 2:0. Именно Чими Авия беше голмайсторът, след като намери топката от воле на от въздуха и буквално беше напът да скъса мрежата на Фернандо Пачеко на вратата на гостите. 

Алавес обаче върнаха един от голове няма и 60 секунди по-късно. След страхотно центриране Виктор Лагуардия беше оставен сам на задната греда и отбеляза с елегантен удар в близкия ъгъл на Рубен Мартинес за 2:1. 

В 6-та минута на добавеното време на първата част авансът на Осасуна отново се покачи до 2 гола. След игра с ръка и отсъдена дузпа зад топката застана Роберто Торес и отбеляза безапелационно треторо попадение в мача. 

В началото на второто полувреме гостите отново намалиха аванса на своите домакини. Втората дузпа в мача, този път за Алавес, се превърна в попадение в 51-та минута, отбелязано от Лукас Перес. 

Само 5 минути по-късно дойде ред и за третата дузпа в мача, този път обаче на сметката на Осасуна. След нова игра с ръка на играч на гостите изпълнител се оказа Хуан Вияр, който преодоля Пачеко в долния му десен ъгъл, за да оформи и крайното 4:2. 

Така Осасуна се изкачи до чудесното за отбора 8-мо място с 18 точки след 12 мача, докато Алавес заемат 16-та позиция с 12 пункта.