Осасуна победи Валенсия с 1:0 в последната среща от 22-я кръг на Примера дивисион. Домакините вложиха всички сили за този, макар и минимален успех, и благодарение на него вече не са в зоната на изпадащите. Валенсия остана на четвърто място в класирането, но вече е с равни точки – по 37 – с Виляреал. След две поредни победи с по 1:0 Осасуна събра 20 точки и благодарение на головата си разлика е пред Нумансия.

Мигел Фланьо отбеляза единственото попадение в срещата, белязана с 10 жълти картона и доста нерви в края. Фланьо се разписа в 56-та минута, когато с глава засече центриране на Пунял отдясно.

В оставащия повече от половин час, Валенсия буквално обсади вратата на Осасуна, като опита всички пътища към гола, но така и не стигна до попадение. Зрителите на „Рейно де Навара” изстрадаха максимално победата на своите любимци, като трепереха при всеки изстрел съм вратата. Едно масово разбъркване доведе до едно от най-чистите положения за „прилепите” в края на мача, но домакините сякаш бяха омагьосали гол линията и топката така не успя да я премине.

В следващия кръг Осасуна гостува на Депортиво Ла Коруня, а Валенсия приема Малага.