Освен за собствените си фенове, оказва се, че Осасуна е изключително популярен тим в Иран. Разбира се, всичко това е благодарение на Джевад Некунам, който е допринесъл за това отбора от Памплона да бъде познат на всеки фен в Персия.

„Аз съм един от най-популярните играчи в историята на иранския футбол наред с Али Даеи, Мехди Махдавикия и Али Карими” – нескромно отбелязва Некунам в интервю за „Дейли Рекърд”.

„По принцип в моята родина се гледа най-вече първенството на Бундеслигата, но испанският фетбол също е популярен, тъй като е техничен и това се харесва на иранския фен. Аз съм първият иранец в историята на Примера дивисион и така всеки фен в Иран е донякъде фен и на моя Осасуна. Името ми е всеки ден по местните вестници. Както и името на клуба ми. Това ме радва и ме кара да бъда горд.”

Джевад Некунам, който премина в Испания през миналото лято, отбеляза победния гол срещу Бордо в предишния кръг в турнира за купата на УЕФА, който прати Осасуна в осминафиналите. Днес испанците срещат на този етап Глазгоу Рейнджърс.