Осасуна изненадващо победи Виляреал като гост с 2:0 в среща от 20-ия кръг на Примера дивисион. И двата гола на стадион Ел Мадригал вкара Хуанфран - 15-ата и 84-ата минути.

На свой терен последният в класирането Херес спечели с 2:1 срещу Майорка. Пиер Уебо даде преднина на островитяните в 24-ата, но с две попадения на Карлос Калво Собрадо домакините грабнаха трите точки.

Сарагоса победи с 3:1 като гост Тенерифе. Хуан Луис-Хуанлу и Умбердо Андрес Суасо от дузпа направиха 2:0 за гостите с голове след почивката, Адриан Колунга Перес намали на 1:2 в 79-ата, а Анхел Лафита Кастильо оформи крайния резултат седем минути преди края.

Хетафе и Расинг Сантандер завършиха при резултат 0:0, като червен картон в самото начало на втората част получи Хосе Моратон-Мора от Сантандер.

Валядолид и Алмерия направиха равенство 1:1. Алберт Крусат даде преднина на гостите в 12-ата минута, а Сесар Арсо Ампоста изравни в 81-ата за виолетовите, които от 38-ата минута играха с човек по-малко, тъй като Манучо бе изгонен.