Предпоследният в испанската Ла Лига - Лас Палмас обърка сметките на Валенсия, след като записа първа победа от 7 мача насам. Възпитаниците на Пако Хемес се наложиха на "прилепите" с 2:1 като домакини в двубоя от 20-ия кръг на Примера дивисион. Санти Мина откри резултата още в 5-ата минута, а Йонатан Виера изравни в 20-ата. В 53-ата пък Габриел Паулища бе изгонен, след като получи два жълти картона един след друг.

Първият бе заради непозволена игра с ръка в наказателното поле, като бе отсъдена и дузпа. Заради бурната си реакция обаче получи и втори жълт картон, с което остави тима си с човек по-малко на терена. Джонатан Калери пък бе точен от "бялата точка", превръщайки се в герой за тима си. Три минути преди края на редовните 90 минути и другият централен защитник на гоститежРубен Везо напусна терена, след като получи втори жълт картон за нарушение. 

Така Лас Палмас се измъкна от дъното в класирането и вече е 19-и с 4 точки. Валенсия остава 3-и с 40 точки, на 3 от Атлетико Мадрид, които по-рано днес стъпиха накриво срещу Жирона (1:1) и отвори добра възможност за "прилепите". Валенсия обаче не успя да се възползва от отворилата се възможност.

Санти Мина откри резултата за гостите още в 5-ата минута. Начо центрира от корнер в наказателното поле, а 22-годишният нападател се извиси най-високо, за да засече топката и да я запрати право в мрежата на домакините.

В 20-ата минута Джонатан Калери засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, където дебнеше Йонатан Виера, за да я мушне в мрежата за 1:1.

Лас Палмас поведе в резултата то дузпа в 53-ата минута. След центриране в наказателното поле Габриел си послужи с ръка в опита си да изчисти. Това действие не остана незабелязано от главния рефер Хосе Мунуера и той посочи "бялата точка". Футболистът на Валенсия обаче реагира бурно на отсъждането и бе санкциониран с втори жълт, съответно червен картон. Джонатан Калери пък не сгреши при изпълнението на 11-метровия удар и овенча тима си с победа.

"Прилепите" бяха принудени да доиграват срещата не с 10, а с 9 човека, след като Рубен Везо бе изгонен в 87-ата минута. Той получи втори жълт картон за нарушение срещу противников играч, след като вече имаше един на сметката си.