Валенсия уволни Хосе Бордалас от треньорския пост, потвърдиха от клуба, като Дженаро Гатузо е фаворит да го замени начело на „прилепите“.

Тимът финишира на разочароващото девето място сезона в Ла Лига, въпреки че стигна финала в турнира за Купата на Краля, където отстъпи на Бетис след изпълнение на дузпи. В добавка, клубът намалява разходите си в последните сезони и продаде редица ключови играчи, без да вземи техни заместници. Бордалас, който имаше още година до края на настоящия си договор, критикува трансферната политика на ръководството през януари. „Валенсия обявява, че Хосе Бордалас приключва своя престой като старши треньор на първия тим. Клубът иска да му благодари за цялата работа и отдаденост по време на престоя му начело, в който отборът достигна финала за Купата на Краля, и му пожелава всичко най-добро занапред в кариерата“, се казва в изявление.

Гатузо преговаря с Валенсия от няколко седмици и се очаква да подпише двугодишен контракт на „Местая“. Бившият италиански полузащитник бе начело на Наполи, когато тимът стигна до триумф за Купата на страната през 2020, но бе уволнен на следващата година заради провала при опита за класиране в групите на Шампионска лига. Гатузо води и Милан между 2017 и 2019, но изкара само един пълен сезон, като клубът финишира пети. Той се очакваше да бъде назначен начело на Тотнъм миналата година, но сделката се провали заради критики от фенове относно коментари на Гатузо за жените във футбола и еднополовите бракове.

Привържениците на „прилепите“ протестираха миналия сезон относно управлението на клуба от Питър Лим. Анил Мърти, клубният президент, бе уволнен в понеделник след изтекли видеа, в които критикува Лим и заплашва да унищожи репутацията на полузащитника Карлос Солер, ако играчът откаже да подпише нов договор. Валенсия, чиято шеста и последна шампионска титла на страната дойде през 2004, остана девети, 13-и и отново девети за последните си три сезона в Ла Лига.