Мануел Пелегрини ще бъде новият наставник на Бетис от следващия сезон, потвърдиха от андалусийския клуб днес. Назначението на Пелегрини бе публична тайна в последните дни, като от ръководството на "зелено-белите" изчакваха отборът да си гарантира оставане в Ла Лига и през следващия сезон, преди да обявят името на новия треньор. Вчера Бетис победи Осасуна с 3:0 у дома и по този начин и на теория си осигури запазване на елитния статут.

66-годишният Пелегрини подписва договор за три години с Бетис и се завръща да работи в Испания за първи път от 2013 година насам, когато се раздели с Малага. Преди това Пелегрини изведе Малага до четвъртфиналите на Шампионската лига, а с Виляреал той игра и полуфинал в най-престижния европейски клубен турнир през 2006. Чилийският специалист изкара успешен период в Манчестър Сити, печелейки титлата на Англия и две Купи на лигата, като с "гражданите" също достигна полуфинал в Шампионска лига. В Испания той е работил още и за гранда Реал Мадрид, като постигна клубен рекорд от 96 точки начело на Кралския клуб през сезон 2009/10, но не успя да спечели титлата и бе уволнен.

През май 2018 той бе назначен за мениджър на Уест Хем и изкара начело на "чуковете" 18 месеца, преди да бъде освободен в края на миналата година. Сега Пелегрини се завръща в Ла Лига с един от най-популярните отбори в Испания, който има над 50 хиляди фена със сезонни билети.