21-годишният халф Френки Де Йонг вече е играч на Барселона. Той парафира контракт за 5 години (до 2024 г.) с клуба, но ще завърши сезона в настоящия си тим - Аякс. Така холандецът ще отиде на "Камп Ноу" преди началото на следващия сезон. 

Сумата по трансфера е 75 млн. евро (плюс 11 млн. евро бонуси, зависещи от представянето му, общо 86 млн. евро). Де Йонг подписа контракта си в присъствието на президента на каталунците Хосеп Мариа Бартомеу и изпълнителния директор Оскар Грау,

Де Йонг е един от най-големите таланти в европейския футбол, а на 21 години пристига на "Камп Ноу" с огромни очаквания към себе си. Юноша е на Вилем II преди през 2015-а Аякс да го привлече. След период във втория отбор постепенно Де Йонг започва да получава минути и в първия отбор, включително и във финала на Лига Европа през 2017-а срещу Манчестър Юнайтед.

Оттогава насам влиянието му постоянно се увеличава. Де Йонг може да играе като дефанзивен халф, като плеймейкър и в по-предни позиции зад нападателите. Визията му на терена и ефективността на пасовете го превърнаха в ключов играч за Аякс, където дори го сравняват с великия Йохан Кройф.

Де Йонг е играч на Барселона, става най-скъпият холандски футболист

Де Йонг избра Барселона пред ПСЖ, Ман Сити и Ювентус