Атлетико Мадрид потвърди трансфера на Дани Арансубия от Депортиво Ла Коруня, който изпадна в Сегунда дивисион след неуспешния си престой в елита през миналия сезон.

33-годишният страж мина успешно медицинските тестове в испанската столица и подписа за година с „дюшекчиите“. Самият той призна, че го очаква трудна задача, да измести обещаващия Тибо Куртоа от титулярния състав, но ще се опита да го направи.

„Радостен съм, че подписах с такъв голям клуб“, обясни Арансубия. „Наистина съм щастлив и нямам търпение да започна тренировки.“

„Знам, че Атлетико вече разполага със страхотен вратар, но аз дойдох тук, за да се фокусирам върху това, което трябва да направя. Трябва да се боря за мястото си и в същото време да помагам на отбора“, допълни той.

Арансубия, който има и един мач за националния отбор на Испания, изкара 5 сезона на „Риасор“, където пристигна от Атлетик Билбао през 2008 година. През февруари 2011 година той влезе в историята на Ла Лига като първият вратар, който вкарва гол от игра.