Полузащитникът на Реал Мадрид Федерико Валверде е наказан само за една среща заради директния си червен картон във финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетико Мадрид. 

Халфът ще пропусне съботния двубой срещу Севиля в двубой от Ла Лига. Каталунският вестник Sport изрази негодувание от санкцията на футболиста, претендирайки за поне две срещи.

Барселонското издание се позовава на чл. 114 от Дисциплинарния кодекс във връзка с директното изгонване: “В случаи, в които играчът е изгонен заради направено нарушение при очевидно намерение да не играе с топката, наказанието е поне две срещи”.

Sport твърди, че е приложен друг член от кодекса заради начина на вписване на ситуацията от главния съдия Санчес Мартинес. Реферът е написал следното в доклада си: “В 116-ата минута Валверде беше изгонен със следния мотив: препърване на противник с цел предотвратяване на голова ситуация”. Тъй като в доклада не е споменато за умишлено нарушение без стремеж да се играе с топката, федерацията определя наказание от една среща