Барселона победи Сарагоса с 4:2 в последен мач от 27-мия кръг в Примера дивисион. Над всички за пореден път бе Лео Меси, който реализира хеттрик и бе в основата на всичко по-интересно пред вратата на домакините. Така аржентинецът има цели 8 гола в последните 7 дни след хеттрика срещу Валенсия и двата гола срещу Щутгарт.

Още в 5-та минута Меси откри резултата, след като засече с глава центриране на Педро Родригес и след лек рикошет в противников играч топката стана неспасяема за стража на домакините Роберто.

Вторият гол в мача падна чак в 66-та минута, когато Меси се разправи първо с Андер Херега, след което преодоля двама бранители на Сарагоса и с техничен удар удвои преднината на каталунците.

В 78-та минута аржентинският гений оформи хеттрика си, след като се възползва от неточен удар на Ибрахимович, взе топката и с удар от границата на наказателното поле вкара за 3:0.

Голът успокои каталунците, които изненадващо допуснаха два гола в своята вкара, дело на Колунга в 85-та и 89-та минути.

Точка на спора сложи Златан Ибрахимович, който в даденото от съдията продължение вкара дузпа, отсъдена за нарушение срещу Меси след поредния му невероятен пробив.

В класирането Барса остана на второ място заради по-лошата си голова разлика от Реал Мадрид. Двата отбора са с по 68 точки, на цели 18 пред третия Валенсия. Сарагоса е на 17-а позиция с 26 точки.

В друг мач от кръга Валенсия победи Алмерия с 2:0 след голове на Хуан Мата и Давид Силва.