Кристиано Роналдо добави нови три награди в личната си  колекция, след като беше отличен на Гала-вечер в Мадрид по повод миналия сезон.

Роналдо получи наградата за най-добър играч за сезон  2013/2014 в Примера дивисион, а също така и за голмайстор на  първенството. Третото постижение беше за най-красив гол през  изминалия сезон.

След края на церемонията той заяви, че хеттрик от призове е  впечатляващо постижение за него и добави, че се надява през  следващата година да спечели също толкова престижни отличия. 

За най-добър треньор беше награден Диего Симеоне, който спечели  шампионската титла с Атлетико (Мадрид), а също така класира този отбор на финала в Шампионската лига. Атлетико пък взе приз за  най-добър тим. 

Плеймейкърът на Реал (Мадрид) Лука Модрич взе награда за  най-добър дефанзивен полузащитник, докато Андрес Иниеста пък е  отличен като най-добър атакуващ халф. Серхио Рамос стана  най-добър защитник, а Кейлор Навас, който премина от Леванте в  Реал (Мадрид) е най-добър вратар.

Футболистът на Барселона Рафиня Алкантара бе определен за най-добрия млад прогресиращ футболист, като остави зад себе си Хесе Родригес и Саул. 

Иван Ракитич от Барселона получи наградата за феърплей.