Доскоро определяна като „новата” приятелка на Серхио Рамос, актрисата Амайа Саламанка вече ще трябва да се справя с етикета „бивша”. Блондинката, популярна в Испания с участията си в телевизионни сапунени сериали, е била зарязана от футболиста на Реал Мадрид. Връзката на Рамос и Саламанка продължи само четири месеца, след което явно буйната кръв на Серхио не е издържала и той си е намерил нов пристан на любовта.

Звездата на испанския национален отбор се слави като един от плейбоите сред местните футболисти, като преди Амайа леглото му топлеше Мис Испания 2006 Елизабет Рейес. Слуховете свързваха името на Рамос и с бившата на Кристиано Роналдо Нерейда Гаярдо, а таблоидите не спират да търчат по петите на дългокосия футболист, за да следят завоеванията му на нежния фронт.

Според изданието, съобщило първо за раздялата на Рамос и Амайа, играчът на Реал от самото начало не е искал сериозна връзка. Въпреки че той е пожелал двамата да се разделят, и самата актриса споделила с близки, че не е желаела да се обвързва, тъй като предпочита да се съсредоточи върху кариерата си.