Шампионът и водач в класирането Реал Мадрид загуби с 0:2 гостуването си на новака и Алмерия в първата среща от 22-ия кръг на Примера дивисион.

Белия балет започна силно и в седмата минута Фабио Канаваро центрира, капитанът Раул с едно докосване стреля от границата на наказателното поле, опитвайки се да прехвърли вратаря Диего Алвеш, но топката кацна върху горната част на мрежата.

Алмерия откри в 16-ата минута, когато Канаваро не успя да изчисти едно центриране, коженото кълбо попадна в Хуанито, който направи безпомощен Икер Касияс.

До края на първата част Кралския клуб създаде две добри позиции, но спортното щастие не бе на страната на Гути.

На почивката Бернд Шустер замени с Игуаин Рууд Ван Нистелрой, който бе под въпрос преди мача и след 45 минути игра се видя, че не е в състояние да продължи.

Секунди след началото на второто полувреме грешникът Канаваро събори Негредо в наказателното поле и потърпевшият бивш нападател на дубъла на Реал бе безпогрешен от бялата точка за 2:0.

В 55-ата минута Раул надскочи защитата на домакините и стреля с глава, но вратарят Диего Алвеш показа фантастичен рефлекс.

Влезлият като резерва Игуаин можеше да изравни 12 минути преди края, но стражът на новака с мъка изби бомбения му шут на гредата.
Благодарение на четвъртата си поредна победа Алмерия се изкачи на седмо място. Реал запазва първата си позиция с преднина от девет точки пред втория Барселона.