За нов случай на изваден от терена отбор след казуса „Литекс“ съобщиха медиите.

Новината идва от Испания и се отнася за дамския тим на Албасете Б в мача му срещу отбора на Фуенсалида от регионалната дивизия.

Футболистките на Албасете се оплакаха след преждевременното си напускане на терена от презрителното отношение на съдията на мача, когото те набедиха за причина на недоволството им.

Реферът използвал към тях фрази като: „Вземи този жълт картон, красавице. Обърни се да ти видя номера, красавице.“

В един момент от мача реферът зачел гол, като имало съмнение дали топката е преминала голлинията. Състезателките на Албасете протестирали пред съдията затова, че не си давал зор да тича и останал близо до центъра в ситуацията. Отговорът на рефера бил, че „му е много студено, за да тича.“

Крайното решение за напускането на терена обаче дошло в 65-ата минута. Тогава арбитърът пак изръсил словесен бисер: „За какъв дявол са ви направили мача толкова късно. Уговорил съм си среща на вечеря, ще закъснея заради вас.“

„Нямаше смисъл да останем повече на терена при такова презрително отношение“, обясни решението си за напускане треньорката на Албасете.

Местната съдийска колегия обаче намерила за основателни претенциите на дамския тим и изпратила извинително писмо до клуба. Същевременно правата на рефера-дразнител били спрени до изясняване на случая.