Продължават несгодите на испанския колос Реал Мадрид по време на летните проверки. След като само преди дни "белите" отнесоха унизителен шамар от градския съперник Атлетико Мадрид и паднаха с 3:7, сега не успяха да се класират за финала на турнира "Ауди Къп" в Мюнхен. 

На полуфиналите в четиристранната надпревара испанците паднаха с 0:1 от финалиста в последното издание на Шампионската лига Тотнъм. Мачът беше двуостър и с много положения, но в крайна сметка "шпорите" взеха успеха с единственото попадение на героя си Хари Кейн, който беше точен в средата на първата част. 

След равностойно начало англичаните създадоха серия от ситуации пред вратата на съперника и логично взеха аванс. В 19-ата минута Рафаел Варан в опита и да изчисти остро центриране по тревата от ляво на Дани Роуз отклони опасно към собствената си врата, но Кейлор Навас показа страхотен рефлекс и изби с една ръка.

Малко по-късно Навас парира с крак удар отблизо на Ерик Ламела след разбъркване в наказателното поле на Реал, а в последствие костариканския страж парира и силен изстрел от дистанция на новото попълнение Танги Домбеле.

Тотнъм все пак поведе в 22-ата минута след грешка на Марсело. Бразилецът опита да спаси една топка да не излезе в тъч, но изведе Хари Кейн в чиста позиция в дясно в пеналта и английският национал с удар в близкия ъгъл откри резултата.

В 27-ата минута испанците стигнаха до най-добрата си ситуация. Лука Модрич се измъкна от дясно и пусна отличен нисък пас към Карим Бензема, който от 8-9 метра засече край целта и пропусна да възстанови статуквото.

След половин час Хари Кейн пропусна още една добра възможност, след като получи пас в ляво в наказателното поле от Ламела, но този път не успя да преодолее Навас. При този резултат дойде и почивката, а след нея статуквото не се промени. 

За втората част мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино извърши десет смени, като на терена излязоха няколко от по-младите футболисти, докато старши треньорът на испанците Зинедин Зидан продължи със същата единайсеторка.

Реал беше близо да изравняването в 57-ата минута, когато Марсело проби от ляво и пусна към Еден Азар около точката на дузпата, но ударът на белгиеца беше блокиран пред голлинията от резервата Джафет Танганга.

След малко повече от час игра Деле Али беше изведен зад гърба на защитата на Реал и стреля от въздуха от десетина метра, но Навас направи поредно страхотно спасяване. Четвърт час преди края испанците вкараха топката в мрежата на съперника, но попадението правилно не беше зачетено заради засада на Родриго.

В 85-ата минута японският младок Такефуза Кубо получи шанс да изравни, но от 14-15 метра от въздуха стреля край целта. Малко по-късно 17-годишният ирландец Трой Перът, който замени Кейн в 74-ата минута, можеше да предреши всичко, но удари страничната греда с удар по диагонала от наказателното поле.

Тотнъм удържа предимството си до края и се класира за първи път за финала при второто си участие в надпреварата след 2015 година. Другият финалист ще бъде определен в сблъсъка между домакина Байерн и турския Фенербахче.