Историята около нападателя на Реал Мадрид Госало Игуаин става все по-заплетена. Според последната информация за трансферната драма около играча, Игуаин ще остане на „Сантяго Бернабеу“ и следващия сезон. Въпреки че всичко е твърде неясно, се говори, че двете страни, футболистът и клубът, са се разбрали.

Близки източници съобщиха пред испанско издание, че в началото на тази седмица е имало среща между ръководството на „кралете“ и футболиста и там са се обсъдили всички условия около неговото оставане. Сбирката се е провела в един от офисите на стадион „Сантяго Бернабеу“, като големият отсъстващ е бил президентът на „белия балет“ Флорентино Перес. Все пак ръководството на Кралския клуб е било представено от един от директорите Хосе Ангел Санчес. От своя страна, Игуаин е пристигнал с баща си Хорхе Игуаин, който го представлява.

Твърди се, че на събранието двете страни са изложили позициите си. Самият Игуаин има договор с Реал до 2016 година, но след приключването на сезона е изключително огорчен, защото рядко намираше място в титулярните единадесет.

Същевременно самият старши треньор на „белите“ Жозе Моуриньо е заявил, че не може да гарантира титулярно място на на Игуаин, но все пак е подчертал, че го иска в състава си.

След дългите разговори е станало ясно, че по всяка вероятност Госало ще остане в Реал и ще изпълни договора си, въпреки че напоследък не може да се похвали с много игрови минути. Договорът на играча ще остане непроменен, което означава, че той ще продължи да взима по 3,8 милиона евро заплата на сезон.