Още един от асовете на Реал Мадрид, чиито имена се споменаваха за напускане след края на сезона, удължи договора си с клуба. Това е носителят на Златната топка за миналата година Лука Модрич, който се договори да остане на "Сантиаго Бернабеу" до 30 юни 2021 г. 

Така той прибавя една година към настоящия си контракт и слага край на спекулациите, че не попада в плановете на наставника Зинедин Зидан и смята да напусне в посока Интер. Очаква се официалното подписване да стане факт до края на месеца. 

Хърватинът, който след няколко месеца навършва 34 години, не беше в най-добрата си форма през изминалата кампания. Но всички отдадоха това на натовареното му лято, в което стигна до финала на Световното първенство в Русия с националния тим на родината си, и нямаше достатъчно време за почивка. 

Сега обаче плановете на полузащитника са съвсем различни, той ще има достатъчно време да се възстанови и да си възвърне формата, а доказателството, че клубът вярва в него е фактът, че му удължи договора до 2021 г., когато вече ще е 36-годишен.