Защитникът на Валядолид Нивалдо призна, че е стъпил върху крака на падналия Кристиано Роналдо, но не е искал да нарани звездата на Реал Мадрид. „Ако реферът ме беше изгонил, трябваше да направи същото и с него, защото той непрекъснато говореше и провокираше,” заяви бранителят след снощния двубой, завършил с победа за „белия балет” с 4:1 като гост.

Камерите показаха сериозни белези по краката на Роналдо, след като Нивалдо стъпи върху него, в ситуация далеч от топката.
„Неспортсменска проява, и при това нямаше нищо общо с борбата за топката,” обясни португалецът.

Не по-малко „мил” към Роналдо беше и другият централен защитник в състава на Валядолид Сесар Арзо. И той обаче имаше оправдание: „Толкова добър играч като Кристиано не може да си позволи да говори такива глупости по терена. Той обиди много от моите съотборници. Нивалдо го настъпи, но и Роналдо не се държа подобаващо. Самият факт, че е Кристиано Роналдо, не му позволява такова поведение. Все едно ти се подиграва в собствения ти дом. На терена се вижда какъв човек е.”

„Валядолид бе агресивен, но не и жесток в този мач. Нямахме намерение да нараняваме никого, просто може би имахме малко мотивация в излишък,” добави Арзо.