Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо опроверга информациите, че „белият балет” е пред привличане на Емануел Адебайор или Дидие Дрогба. Пред Sky Sport News португалецът заяви, че „няма шанс” да вземе Адебайор, особено предвид финансовата мощ на Манчестър Сити.

„Не мисля, че съществува възможност за такъв трансфер. Реал Мадрид и Манчестър Сити не могат да се сравняват по история, но пък определено могат по финанси,” каза още той и сподели, че смята Сити за един от фаворитите за титлата в Англия.

„В момента Ман Сити може да си позволи за задържи звездите си, и да купува нови. Не мисля, че само година, след като Емануел напусна Арсенал, ще е готов да напусне Манчестър,” добави Моуриньо. Подобен бе отговорът и за Дрогба – „невъзможно”.

Жозе Моуриньо коментира, че за него борбата за титлата на Острова ще се води между Манчестър Юнайтед, Челси и Сити, като напълно пренебрегна Ливърпул и Арсенал.

„Рой Ходжсън ще има много трудна задача в Ливърпул. През последните три години нещата в клуба се развиха от лошо, през по-лошо, до най-лошо. Ходжсън се нуждае от време, за да промени това,” допълни португалският специалист.