Нападателят на Реал Мадрид Рууд Ван Нистелрой заяви, че не иска да играе никаква роля в преследването от страна на неговия отбор към звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо. Холандският национал сподели, че ще остави въпросът да бъде решен изключително между заинтересованите страни.

По време на пресконференцията преди утрешния двубой с Румъния, Нистелрой, който се превърна в един от успешните трансфери за „белия балет” именно от Юнайтед, бе запитан за възможността Роналдо да акостира на „Бернабеу” през следващия сезон.

„Утрешният двубой е доста важен за нас”, пошегува се холандецът в опит да смени темата за Кристиано. „Ако трябва да бъда честен, не мисля за тези неща – нека замесените клубове и играчът да намерят разрешение на ситуацията”, добави той.

Все пак 31-годишният нападател не скри адмирациите си за португалския национал. Двамата се познават добре от трите години съвместен престой под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

„Всички знаем какъв играч е Роналдо. Той успя да развие играта си и да се превърне в един от най-добрите футболисти в света в този момент”, добави Нистелрой.

„За неговата възраст – той е напълно завършен. Страхотен футболист е и много добър като човек”, завърши националът на Холандия.