Отборът на Барселона постигна нов категоричен успех в Примера дивисион, побеждавайки градския съперник Еспаньол в дербито на кръга. Възпитаниците на Пеп Гуардиола вкараха нови пет гола в противниковата врата, а този път домакините се отчетоха само с почетно попадение за крайното 5:1 в полза на Барса. Това е петият път, в който Барселона бележи пет попадения в мач от испанския шампионат.

В голмайстори за „каталунците” се превърнаха Педро, Шави и Давид Вия. За състава на Еспаньол точен бе Освалдо през втората част.

Резултатът в мача бе открит още в 19-ата минута, когато Педро Родригес се възползва отлично от пас на Лео Меси. Символичните гости успяха да увеличат преднината си в 30-ата минута, като този път точен бе Шави. Плеймейкърът на каталунците бе най-съобразителен, след като довкара рикоширалата топка. Домакините протестираха остро заради положение на засада, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

При резултат 2:0 приключи и първата част, а домакините се отчетоха с едва две опасности, които обаче бяха отразени майсторски от стража на Барса Виктор Валдес.

В 60-ата минута Педро вкара втория си гол в мача след неумела намеса на вратаря Камени. Само три минути по-късно домакините съумяха да върнат едно попадение чрез Освалдо, но за повече нямаха сили. В заключителните 15 минути на срещата Давид Вия бе точен на два пъти, за да оформи крайното 5:1.

Така Барса дръпна с пет точки пред вечния си съперник Реал Мадрид, който днес играе със Севиля на „Бернабеу”.