Хетафе постигна нова важна победа в Ла Лига, като в 26-ия кръг надигра коравия тим на Бетис с 2:1 навън. Така удивителната кампания на „тъмносините” продължава с пълна сила.

Мадридчани удариха в 20-ата минута, когато Леандро Кабрера се включи при ъглов удар и скочи най-високо във вратарското поле. Вратарят Пау Гасол остана на голлинията си и вече нямаше шанс да се намеси при прецизния изстрел с глава – 0:1.

Към края на полувремето гостите отново стигнаха до няколко чисти ситуации. В рамките на секунди между 38-ата и 39-ата минути Хайме Мата и Франсиско Портийо изтърваха златни възможности, като при втората Пау Лопес се намеси авторитетно.

Хетафе обаче се оттегли на почивка с два гола аванс. В 44-ата минута Хорхе Молина се осланяше на своя опит, за да изведе по страхотен Хайме Мата съвсем сам срещу вратаря. Последният изобщо не трепна и с фин шут по тревата вкара за 0:2.

Надеждите на Бетис се съживиха едва в последния четвърт час на мача. В 75-ата минута ветеранът Хоакин Санчес вкара с красив шут от границата на наказателното поле. Десетина минути по-късно попадение за домакините беше правилно отменено заради засада.

В предпоследната минута Хетафе можеше окончателно да подсигури победата, ако Анхел беше по-точен при завършващия удар, който профуча на сантиметри покрай лявата греда.

Във временното класиране мадридският тим заема 4-ото място с 42 точки, като има преднина от 2 пред петия Алавес. Бетис пък е 7-и с 36 точки, като пропусна да се възползва от изненадващата загуба на 6-ия Севиля (37).