Отборът на Еспаньол регистрира равенство 1:1 като гост на Валядолид в първи мач от десетия кръг на испанската Ла Лига. Борха Иглесиас даде аванс на гостите в 20-тата минута, но Даниеле Верде шокира каталунците в първата минута на добавеното време на срещата, за да оформи крайния резултат.

По този начин футболистите на Руби се изравниха на върха с лидера Барселона, като съгражданите им имат 18 точки, колкото и Еспаньол. Валядолид пък се радва на положителни резултати, откакто собственик на тима стана Роналдо и е шести с 16 точки, на два пункта от върха.

Мелендо открадна топка в средата на терена в 20-тата минута и продължи напред към Иглесиас. Футболистът на Еспаньол стреля със зверска мощ, за да открие резултата на „Естадио Хосе Сория”.

И както изглеждаше, че Еспаньол ще нощува на върха в испанската Примера дивисион, то не така мислеше нападателят на Валядолид Даниеле Верди. Италианският стрелец отправи феноменален изстрел от свободен удар, за да прати в екстаз домакинските фенове и да донесе точката на „виолетовите”.

В идния кръг Еспаньол приема Атлетик Билбао, докато Валядолид гостува на Реал Мадрид.