Реал Сосиедад изпусна да победи гостуващия Леванте в 28-ия кръг на Ла Лига. У дома баските стигнаха само до 1:1 срещу борещите се да не изпаднат валенсианци.  Иманол Алгуасил и неговите футболисти създадоха невероятно количество положения за гол, но реализираха само веднъж, а към края на мача позволиха по наивен начин противникът да изравни от корнер.

Сосиедад откри резултата с първата си наистина хубава атака в мача. След 26 минути игра левият бек Тео Ернандес се измъкна по фланга и напредна, след което пусна подканящо центриране по земята. Аднан Янузай изскочи при далечната греда и от границата на вратарското поле опъна мрежата с мощен шут.

След почивката Леванте се поотвори в търсене на изравняването, а Реал Сосиедад с лека ръка профукваше положение след положение. Сандро Рамирес беше много деен в това отношение, а неумението пред гола постепенно вкара напрежение в играта на домакините.

Първият сигнал за нещо подобно беше, когато в 72-ата минута централният защитник на Леванте Рубен Весо нацели страничната греда.

Седем минути по-късно гостите наистина се върнаха в мача. Хосе Кампаня изпълни ъглов удар с ниско подаване към зоната пред близката греда, а защитата на Сосиедад действа по непростим начин. Така Борха Майорал изскочи съвсем сам и от 8-9 метра с диагонален шут вкара за 1:1.

До края на мача домакините натиснаха, но Микел Оярсабал и Ариц Елустондо направиха сериозни пропуски.

В класирането Реал Сосиедад е 9-и с 36 точки. Леванте е 15-и с 31 точки, като е на 6 пункта над 18-ия Селта Виго, който е първи под чертата.