Намиращият се в доста колеблива форма вратар на Реал Мадрид Икер Касияс получи подкрепа от място, от което най-малко е очаквал това. За него се застъпи защитникът на Барселона Жерар Пике. 

Двамата може и да са съперници на терена в Ла Лига, но от 2009 г. са съотборници в националния отбор на Испания. Затова си познават качествата един на друг повече от добре и думите на защитника са очаквани. 

Касияс се представя много под добре познатото си ниво, особено след началото на 2015 г. Доста често той е освиркван и от феновете на Реал, които го боготворяха до съвсем скоро. Според Пике, те не са прави. 

"Икер е бил сред най-великите вратари в света в продължение на много години. Затова не мога да си обясня освиркванията по негов адрес. Ако бях фен на Реал, той определено щеше да е моят герой."

"Точно по неговата вярност и отдаденост щях да си поставям стандартите за поведение. За мен той е пример за всеки един играч и привърженик на Реал Мадрид. Но това си е тяхна работа", сподели Пике пред "Кадена Сер".