Звездата на Барселона Неймар заяви, че не вижда разлика в отношението на данъчните власти към играчите на каталунците и Реал Мадрид.

„Аз не виждам разлика в отношението на данъчните власти към играчите на Реал Мадрид и Барселона“, коментира Неймар пред „GOL“.

„На мен не ми харесва да говоря за тези неща. Не се чувствам малтретиран, но има хора, които не говорят истината, а това ме афектира“, добави бразилският футболист.

„Аз забравям всичко, когато играя. Това е моята работа. Моят баща ми движи нещата. Той се занимава с тези работи. Напрежението и интригите ми се отразяват негативно, както на мен, така и на цялото ми семейство. Има хора със сърца и сантимети. За мен и семейството ми е имало много трудни моменти.“

„Разбира се, че „Златната топка“ е цел, която преследвам, но няма да умра заради нея. Искам да съм щастлив в Барселона. Аз се чувствам точно така в момента. Ако не спечел „Златната топка“, няма да се е случило нищо фатално. Тази награда може да я спечели само един, а Лео е най-великият футболист за всички времена. За мен е огромна чест да бъда негов съотборник и да мога да играя редом до него“, продължи 24-годишният футболист.

„Андрес Иниеста е елегантен футболист, който притежава огромна класа. Той е най-добрият халф, с който съм играл. За да бъдеш добър футболист, за да бъдеш легенда, не е необходимо да си спечелил „Златната топка.“

„Има още много мачове до края на сезона в Ла Лига. Реал Мадрид се представи много добре в последните мачове. Примера дивисион е много трудно първенство. Барселона обаче продължава да е Барселона. Ние не сме променили своя стил на игра. Искаме да спечелим всичко“, каза още Неймар.