Звездата на Барселона Неймар е в списъка от избраните от Карлос Дунга футболисти за националния отбор на Бразилия, които са селектирани за турнира Копа Америка.

Дунга трябва да обяви официално своя окончателен списък с имената на играчите, които ще вземат участие в надпреварата на 5 май.

Ръководството на Барселона категорично заяви, че няма да допусне нападателят на тима да участва и в Копа Америка, и в Олимпийските игри в Рио това лято.

В последните дни бразилската футболна федерация опита да окаже натиск над каталунците с целта да пуснат играча и в двете състезания.

Въпреки това ръководството на Барселона остана непреклонно и заяви на централата, че може да пусне бразилеца само за Олимпиадата.

От Барселона предпочитат Неймар да играе на Олимпиадата, защото това е турнир, който се провежда на всеки четири години и не е ясно дали футболистът ще може да вземе участие на следващите олимпийски игри.

Барселона сега е в очакване на отговор от страна на Бразилската футболна конфедерация.

Ако преговорите между двете страни се провалят, от Барселона ще бъдат принудени да задължат Неймар да участва само на Копа Америка.