На звездата в нападението на Барселона Неймар явно не му липсва самочувствие. Поне това си личи от думите му за номинациите за Златната топка, като самият той смята, че трябва да е в тройката на финалистите. 

Бразилецът има основание за такива изказвания, защото наистина прави страхотни мачове през 2015 г. Той спечели четири трофея с каталунците, стреми се към пети, а вече има и 41 гола във всички турнири през годината. 

"Мисля, че заслужавам да бъда в Топ 3 на финалистите за Златната топка заради това, което правя. Най-много бих се радвал, ако в тази тройка е нашият "тризъбец" в атаката. Говоря за себе си, Меси и Суарес."

"В интерес на истината, всички трябва да бъдем там, защото сътворихме страхотна история през тази година. Наистина се представяме на много сериозно ниво", сподели Неймар пред "Глобо Еспорте". 

През тази календарна година Меси има 44 гола, а Суарес - 40. Единственият, който може да им съперничи с изявите си през 2015 г. е звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който също бележи много.