Звездата на Барселона Неймар вярва, че е просто въпрос на време неговият съотборник Лионел Меси да парафира нов договор с клуба.

29-годишният аржентинец има споразумение до юни 2018 година, като преговорите между него и клубните босове ще стартират през следващите седмици. Тогава и каталунците ще разкрият своите карти, като му отправят официално предложение.

Наскоро другият ас от тризъбеца MSN Луис Суарес преподписа с „блаугранас“, а след това обясни, че щастието му ще бъде пълно, ако Меси стори същото до края на кампанията.

„Ние се надяваме Меси да остане в Барселона при нас“, сподели мнението си Неймар. „Очаквам съвсем скоро той да подпише нов договор.“

Бразилецът поговори откровено и за представянето си дотук през сезона, което за разлика от предходната кампания не е белязано от много голове. Неймар има само 4 гола в 13-те си шампионатни мача, но пък е лидер по асистенции с 6 на сметката си. „Много съм доволен от сезона си дотук, дори и с толкова малко голове. Те ще си дойдат на мястото. Радвам се, че давам асистенции. Стремя се да помагам на отбора по най-добрия начин.“

Първият мач на Барселона през 2017 година ще бъде на 8 януари, когато тимът ще се изправи срещу Виляреал навън.